Kapitel  0

MANDEN DER NU kaldte sig Ruben Costa, så solen stå lavt. Skyggerne rakte langt. Her var han endelig i sikkerhed.

Det var en lang rejse der lå bag ham. Mange rejser. Om lidt ville Mirén komme gående henover sandet hjem fra boden med frugt og grøntsager inde i aldeia'en. Han kendte hendes gang på lang afstand, afslappet, svajende i ryggen og bagudlænet så hælene sank ned i sandet. Kangaen blafrede om hendes runde lår mens hun gik, de mørke arme svingede roligt, det sorte hår hang ned over de nøgne skuldre. For det meste havde hun en pose med varer i hånden. Mangoer, appelsiner, farofa, guava, jambu. Somme tider fisk, rejer eller hummer fra Regina der havde boden ved siden af Miréns bod. En lerkrukke med moqueca de camarão, stadig varm, på en særlig god dag. Den enkle mad med fisk og skaldyr, grøntsager og frugt bekom ham godt.

Han havde svømmet længe i havet uden for revet hvor vandet var grønt og klart. Han havde taget brusebad og sad nu med den sene eftermiddags første caipiroska på den veranda af træ han selv havde bygget. Han var iført denimshorts og en kortærmet lyseblå bomuldsskjorte der var købt i Miami. Hans gråsorte hår var redt lige tilbage. Han tog den tredie cigaret fra pakken af Player's der lå på bordet foran ham. Livet her var okay, men det skete at han savnede luksusvillaen i Napels, Florida.
Men den hørte til i en anden tid.

Ruben Costa havde set denne del af verden. Kendte den næsten for godt. Vanskelige forhandlinger havde han gennemført med et godt resultat, afgørende forretninger havde han været med til at afslutte. Ja, netop afslutte.

Han havde solgt sin sjæl til djævelen, gentagne gange. Han var parat til at gøre det igen. Hvis prisen var rigtig. Men egentlig så han helst sig selv som en slags pensioneret forretningsmand der ville nyde et simpelt liv og ellers glemme.

Han så ned på sine hænder. De hænder havde bygget terassen han sad på, men de havde også været med til voldsomme ting gennem tiden. Men få kendte til disse ting, og jo færre der kendte
til hans handlinger og hans fortid, jo bedre.

Når Mirén  stod i boden, kunne hun holde øje med de både der kom fra nordøen.

Han trængte til hende nu. Hn mærkede den brændende forventning sprede sig gennem kroppen. Binde hendes hænder til hovedgærdet, presse hendes ben fra hinanden og tage hende til hun ikke kunne holde skriget tilbage længere. Indtil solen blev sort. Og alt andet med den. Så han måtte stoppe hånden ind i hendes mund og give hende de lussinger hun elskede og hadede. Og de sank sammen. Mod bunden. Mod glemslen.

Han var næsten glemt allerede. Den eneste der så Ruben Costa som han sad der på terrassen, var en stor, grå pelikan der landede i det stille område inden for brændingen. Den vuggede roligt på det azurblå hav og vippede med hovedet i takt med bølgernes slag mod stranden. Pelikanen så flammen fra en lighter og gløden på en cigaret midt i en hvid mands ansigt. Et ansigt og en mand der virkede mere barsk end hans tøj, der var som det turisterne på øen længere mod nord gik rundt i.

Pelikanen huggede det lange næb frem og ned i havet og lukkede næbbet om en sølvblank fisk. Pelikanen lagde hovedet bagover og lod fisken glide ned gennem den tynde hals.

Så slog den hårdt med vingerne et par gange, løftede sig klodset fra havoverfladen, og da den først var i luften, gled den graciøst afsted, lavt over vandet, mod ukendt mål.

--------------------------

Bogens bagside:

Christoffer Winther er træt af København og Justitsministeriet. Det passer ham derfor fint da PET beslutter at sende ham til Rio de Janeiro for at opspore en dansker, der er stukket af fra en længere fængselsstraf. I Rio trænger Christoffer dybt ind i de eksplosive slumkvarterer, og i Salvador de Bahía støder han på mørke kræfter, musik og folketro. Men nogen følger tilsyneladende efter ham. 

En mand der kalder sig Ruben Costa - en rejsende i vold -  får samtidig en ny opgave: Giv Brasiliens præsident en advarsel, der skal gøre ham interesseret i en stor oliehandel.

Gisela, en smuk, mystisk kvinde der er oplært i religionen candomblé, kommer Christoffer til hjælp.

Men kender han sin egen rolle til bunds?

SORT SOL OVER RIO er en farverig, politisk spændingsroman, der indfanger det fascinerende og modsætningsfyldte Brasilien.


Gå til forsiden